Een ingeslagen autoruit (Foto ter illustratie)
Een ingeslagen autoruit (Foto ter illustratie)

Ingeslagen ruiten en gestolen geld: taxichauffeurs opgeschrikt door reeks inbraken

  Politie

BREDA - Het was zondag 7.30 uur toen taxichauffeur Hicham Serraji werd wakker gebeld door zijn buurvrouw: er was ingebroken bij zijn taxi's. Ruiten van de auto's waren ingeslagen en geld, kabels en een board computer zijn verdwenen. Serraji wil andere taxichauffeurs waarschuwen: "Ik ben niet de enige bij wie dit is gebeurd. Afgelopen week zijn meerdere collega's al de dupe geworden van inbraken in hun auto's."


Volgens Serraji is er sprake van een heuse inbraakgolf bij taxi's in Breda. "Sinds vorige week is er bij verschillende taxi's in Breda ingebroken. Bij een heleboel taxichauffeurs is er geld buitgemaakt en de dieven gaan door. Bijna elke nacht is het raak zo ook bij mij zondagochtend."

Hicham kwam afgelopen zondag om 6.45 uur thuis van zijn werk. Hij ging naar bed, maar werd nog geen uur later al wakker gebeld door zijn buurvrouw. "De zei dat het alarm van mijn taxi afging. Toen ik een kijkje ging nemen, zag ik dat mijn ruit kapot was geslagen." Uit één auto konden de dieven niets buit maken, omdat het alarm afging. Maar uit de andere taxi van Serraji stalen de dieven zijn portemonnee, USB-stick, oplaadkabels en zijn board computer. 

Daders

Volgens Serraji zijn de daders een stel jongens die op een scooter langs reden. "Bij een collega van me heeft een camera van zijn buurman de inbraak vastgelegd. Daar waren de jongens met de scooter op te zien", vertelt Serraji. Volgens Serraji zijn inmiddels al 11 taxichauffeurs de dupe geworden van de inbraakgolf. De politie Breda kan dat niet bevestigen. "Wij zijn afhankelijk van aangiftes. Als er aangifte wordt gedaan, kunnen we onderzoek doen", stelt een woordvoerder. Serraji en zijn collega's geven aan zo snel mogelijk aangifte te gaan doen van de diefstal.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief