Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Politie)

Verkeerscontrole politie: elf scooterrijders op de bon geslingerd voor te hard rijden

  Politie

BREDA - De politie heeft gisteren verkeerscontroles gehouden op de Lunetstraat en de Nieuwe Bredase Baan. Hierbij zijn 31 bekeuringen uitgeschreven, waarvan elf voor brom/snorfietsen die te hard reden. 


Agenten hebben tussen 14.00 en 22.30 uur verkeerscontroles gehouden op de Lunetstraat en de Nieuwe Bredase Baan. In totaal werden er 31 bekeuringen uitgeschreven. Elf hiervan waren voor scooters die te hard reden. Voor hen is een WOK-melding opgemaakt. Dat houdt in dat de bromfiets eerst door RDW gekeurd moet worden. 

De andere bekeuringen waren voor uiteenlopende zaken. Zeven fietsers werden bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Twee keer werd er een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. Een iemand kreeg een bekeuring voor het niet tonen van het rijbewijs. Vijf bromfietser mochten de rijbaan niet gebruiken, waardoor ze op de bon geslingerd werden.

Een fietser en een automobilist werden betrapt tijdens het niet handsfree bellen. Op een snorfiets was het kenteken niet leesbaar, op een bromfiets was het bandenprofiel minder dan 1mm. Van een andere snorfiets was de spiegel defect. 

Ettenseweg
Op de Ettenseweg werd gisteren tussen 08.30 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er 1995 automobilisten gecontroleerd, waarvan er voor 35 een bekeuring uitgeschreven werd. De hoogste snelheid die werd gemeten was 105 km per uur. Dat terwijl op deze weg een maximum snelheid van 80 km per uur is toegestaan.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief