Tieners uit Breda aangehouden na rijden in gestolen auto

  Politie

BREDA - Twee meisjes uit Breda (16 en 17) zijn dinsdag aangehouden nadat zij in gestolen auto zaten. Bij het zien van de politie renden zij, en de andere vier passagiers weg. 


Omstreeks 14.00 uur controleerde de politie het kenteken in Tilburg. Hieruit werd snel duidelijk dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De auto bleek in de nacht van maandag op dinsdag gestolen te zijn bij een woninginbraak aan de Textielstraat in Tilburg. Toen de zes inzittenden van de auto de politie zagen, hebben zij het op een lopen gezet. Onder het zestal bevonden zich ook een 17-jarig meisje uit Breda en een 16-jarig meisje uit Teteringen. De politie heeft iedereen aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. De auto is in beslag genomen. 

De drie vrouwelijke verdachten mochten later die avond het politiebureau verlaten, maar zijn nog verdachten in het onderzoek. De drie jongen zitten nog vast.

Tanken zonder te betalen

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat de auto betrokken was bij een diefstal bij het benzinestation aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Hier werd dinsdag getankt zonder te betalen. Zij deden aangifte.