Foto: Handhaving Breda

Jongen aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk na harde knallen in Heusdenhout

  Politie

BREDA - Inwoners van Heusdenhout en Brabantpark werden dinsdagavond opgeschrikt door meerdere harde knallen. De handhaving ging ter plaatse om onderzoek te doen, en betrapte een groepje jongeren met een flinke lading illegaal vuurwerk. Zij zijn aangehouden.


Handhaving Breda ging gisterenavond naar de Heusdenhoutsestraat nadat er meldingen waren gekomen van vuurwerkoverlast. Daar werd een groepje jongeren aangetroffen, maar zij hadden naar eigen zeggen niets te maken met de harde knallen. Ze hadden op dat moment ook geen vuurwerk op zak.

Later diezelfde avond kwam vanuit de politie opnieuw het verzoek aan handhaving om dezelfde locatie te bezoeken vanwege vuurwerkoverlast. In de wijk aangekomen hoorden handhavers harde knallen. Na een korte zoektocht zagen zij drie jongens fietsen. Eén van hen keek opvallend alert om zich heen. Bij het zien van de handhavers probeerde de jongen hard weg te fietsen.

De handhavers troffen een fiets en de jongeman in de bosjes aan ter hoogte van de Kameelstraat. Toen de jongen uit de bosjes kwam gaf hij gelijk toe dat zijn actie niet zo slim was. Het was namelijk dezelfde persoon als eerder op de avond. De handhavers zagen toen dat de jongen met een doos vuurwerk de bosjes uit kwam. Het ging om illegaal vuurwerk. In de doos zaten 144 lawine pijlen. Hiervoor is er een politie eenheid ter plaatse geweest. Het vuurwerk is in beslag genomen en de jongen is vervolgens aangehouden door de politie. In de woning van de jongen zal door de politie verder gekeken worden of er nog meer illegaal vuurwerk aanwezig is

FOTOSERIES