Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Flinke toename in auto-inbraken Princenhage: piek in het centrum van wijk

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - In Princenhage is dit jaar al zevenendertig keer ingebroken in voertuigen. Dat meldt buurtpreventie Breda. De meeste auto-inbraken vinden laats rondom de Haagsemarkt en de Pastoor van Spaandonkstraat. 

Politie en buurtpreventie waarschuwen inwoners van Princenhage voor de auto-inbraken. Dit jaar is er daar al 37 keer ingebroken in voertuigen. De meeste van deze inbraken vinden in de avonduren plaats rondom de Haagsemarkt en de Pastoor van Spaandonkstraat. Al gebeurt het ook in de rest van Princenhage. 

Volgens het bericht van buurtpreventie zijn de inbraken ten opzichte van het totaal van vorig jaar al flink gestegen. Zij voorspellen met het vooruitzicht op de donkere dagen een grote kans dat de cijfers nog verder op zullen lopen. Eind augustus riepen politie en buurtpreventie auto-eigenaren ook al op waakzamer te zijn. 

De inbraken vonden voornamelijk plaats in auto's van de volgende merken: Volkswagen, Mercedens-Benz, Peugeot, BMW en Renault. Vooral gereedschap, computers/laptops en navigatiesystemen worden uit de auto's gestolen. Ook worden er tassen en koffers uit de voertuigen gehaald. Daarnaast worden de kentekenplaten verwijderd en meegenomen. 

Buurtpreventie heeft een aantal tips op een rijtje gezet om inbraak te voorkomen:

1. Laat nooit je waardevolle spullen in de auto liggen
2. Laat het dashboardkastje open staan
3. Sluit de auto goed af
4. Meld verdachte situaties bij politie
5. Doe aangifte als je slachtoffer wordt