Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Geld en sieraden gestolen bij 89-jarige vrouw na babbeltruc

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een 89-jarige vrouw is gistermiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Met een smoes praatte een vrouw zich de woning aan de Doornenburgstraat binnen, waarna zij geld en sieraden stal. De verdachte is nog niet aangehouden. 

Rond 16.00 uur belde een vrouw bij het slachtoffer in de Doornenburgstraat aan. Met een smoes dat haar moeder in hetzelfde complex was komen te wonen en haar gas niet werkte, wist de vrouw binnen te komen in de woning. De bewoonster nam de verdachte mee naar de keuken om te laten zien hoe de gaskraan en het fornuis werkten. 

De vrouw verlaat na een kwartiertje de woning weer. Even later merkt het slachtoffer dat er geld uit haar portemonnee is gepakt. Daarnaast is ook een sieradenkistje met inhoud meegenomen. 

Nadat de politie de melding had ontvangen, is er een buurtonderzoek gestart. De politie roept getuigen of slachtoffers op contact op te nemen met hen. 

Signalement
De verdacht is een vrouw tussen de 40 en 50 jaar oud met een zeer licht getinte huid. Ze zou ongeveer 1.60 meter lang zijn en een normaal postuur hebben. De vrouw heeft zwart haar. Ze sprak Nederlands met een buitenlands accent