De chauffeur van een van de vrachtwagens raakte gewond.
De chauffeur van een van de vrachtwagens raakte gewond. Foto: Tom van der Put

A16 bij Hazeldonk afgesloten door ongeval met twee vrachtwagens

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Op de A16 richting Breda heeft donderdag aan het einde van de ochtend bij Hazeldonk een ongeluk met twee vrachtwagens plaatsgevonden. Een van de chauffeurs is hierbij gewond geraakt, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten. 

Aan het einde van de ochtend is er op de A16 bij Hazeldonk een ongeval gebeurd met twee vrachtwagens. Het is nog onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De politie en ambulance zijn met spoed ter plekke gekomen. Het ambulancepersoneel heeft de twee chauffeurs nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

Twee bergers kwamen ter plekke om de vrachtwagens af te voeren. Daarnaast wordt het wegdek gereinigd. Uit de voertuigen was diesel richting de berm gelopen. Daarom zijn er direct bodemmonsters genomen. Het bleek niet in de bodem te zitten, waardoor de grond niet afgegraven hoeft te worden. 

De A16 bij Hazeldonk is volledig afgesloten door het ongeval. Dit levert een file van bijna een half uur op. Het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren. Overig verkeer kan omrijden via Bergen op Zoom, over de A12 (Belgiƫ) en de A4.