Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Handhaving start extra controles tijdens de donkere dagen

  Politie

BREDA - De campagne DDO, oftewel Donkere Dagen Offensief, is woensdagavond van start gegaan. De focus ligt tijdens deze periode op woninginbraken, overvallen en straatroven. Ook wordt er extra aandacht besteed aan zwervers. 


Het offensief 'Donkere Dagen' is woensdagavond weer van start gegaan. De komende maanden zullen handhavers, buurtpreventie en politie zichtbaarder zijn op straat. Zij gaan de focus leggen op de zogenoemde WOS-feiten. Dit houdt in: woninginbraken, overvallen en straatroven. In alle wijken van Breda wordt er extra aandacht gegeven aan alles wat met veiligheid en leefbaarheid te maken heeft. Ook wordt er in de donkere dagen (nog) meer gelet op zwervers, jeugd, overlast, verdachte personen en openstaande deuren. Zo troffen handhavers tijdens de eerste DDO-dag een slaapplek van een zwerver aan.

De komende maanden zal er dus meer blauw te zien zijn in de Bredase wijken. Inwoners kunnen ook zelf situaties melden. Overlast kan bijvoorbeeld gemeld worden bij het gemeentenummer 14076. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinds gisteravond zijn wij officieel van start gegaan met de DDO, oftewel de Donkere Dagen Offensief. Hierbij ligt onze focus onder andere op de zogenoemde WOS feiten. Dit houdt in; Woninginbraken, Overvallen & Straatroven. Hierbij zullen wij, samen met de Politie en Buurtpreventie, in alle wijken in Breda extra zichtbaar en benaderbaar zijn en dus ook extra aandacht geven aan alles wat met veiligheid en leefbaarheid te maken heeft ????‍??. Waar we dus extra aandacht aan geven zijn; zwervers, jeugd, overlast locaties, verdachte personen/situaties en openstaande deuren/poorten etcetera. Verder zijn we zoals altijd beschikbaar voor eventuele meldingen waarbij wij nodig zijn! Zo troffen wij gister een slaapplek aan van een zwerver. Tijdens de DDO kunnen wij ook extra aandacht besteden in wijken, extra aandacht geven aan (overlast)locaties en ook bijvoorbeeld zwervers proberen te helpen voor zover wij kunnen. Het kan dus zijn dat u in de komende maanden extra blauw in de wijken zal gaan zien. Dit alles is voor uw eigen veiligheid en leefbaarheid ?????? Vergeet ons dus vooral ook niet te bellen bij bijvoorbeeld overlast (ook in de avonduren en de weekenden) ?? Hiervoor kan gewoon het gemeentenummer, 14076, gebeld worden!! Mocht u als volger hier vragen over hebben dan staan wij u graag te woord en kunt u ons altijd een insta message sturen of bellen naar de gemeente Breda. Bij spoed natuurlijk altijd 112 bellen. In de komende weken zal u dus ook meerdere posts en story’s voorbij kunnen zien komen op dit account omtrent de DDO. #samenvoorveiligheid #handhaving #breda #DDO #zichtbaarheid.

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief