Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Verdachte vecht met agent tijdens arrestatie in Hoge Vucht

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een verdachte heeft vannacht op de Roeselarestraat in de Hoge Vucht proberen te ontsnappen aan zijn aanhouding. Daarvoor ging hij met een agent op de vuist. De 20-jarige Tilburg had nog een gevangenisstraf open staan. 

Rond 01.30 uur viel een automobilist op de Konijnenberg op door zijn rijgedrag. Daarop besloot een politieagent de man te controleren. In de Roeselarestraat gaf hij de bestuurder een stopteken.

De bestuurder, inzittenden en auto werden gecontroleerd. De 20-jarige Tilburger bleek nog een openstaande gevangenisstraf van 54 dagen te hebben. Toen hij daarmee geconfronteerd werd ging hij er vandoor. 

De politieagent zette de achtervolging in en wist de verdachte te pakken te krijgen. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Wijkagent Jutka plaatste in haar Instagramstory dat de man en agent in gevecht waren geraakt. Daarom kwamen er meerdere eenheden ter assistentie ter plaatse. Nadat de man was aangehouden bleek hij onwel te zijn geworden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zodra hij is opgeknapt, mag hij alsnog zijn gevangenisstraf uitzitten.