Foto: Bureau Brabant

Politie zoekt straatrovers: mannen sloegen tanden uit mond slachtoffer op Haagdijk

  Politie

BREDA - Twee nog onbekende mannen hebben op 14 juli een 33-jarige man uit Enschede op gewelddadige wijze beroofd van zijn telefoon. De straatrovers sloegen de tanden van het slachtoffer uit zijn mond. De politie is op zoek naar getuigen. 


Een 33-jarige man uit Enschede is op zondag 14 juli 2019 rond 05.00 uur op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer was uit geweest in de binnenstad van Breda. Wanneer hij aan de Haven met een paar mensen staat te praten, wordt hij in de gaten gehouden door de twee daders. Op camerabeelden is te zien dat zij het juiste moment af te lijken wachten. Wanneer de 33-jarige man zich verplaatst komt het duo steeds dichter naar hem toe. Na wat duw- en trekwerk stelen ze de telefoon van de man. 

Wanneer de man merkt dat zijn telefoon niet meer in zijn zak zit, activeert hij via zijn horloge een alarm op zijn telefoon. Deze hoort hij afgaan bij de twee mannen. Hij gaat het tweetal achterna om verhaal te halen. Daarop wordt het slachtoffer meerdere keren met gebalde vuist in zijn gezicht geslagen. De 33-jarige man is door een kaakchirurg behandeld, omdat enkele tanden uit zijn mond waren geslagen. 

De politie geeft camerabeelden vrij van de roof. Op de beelden zijn de twee daders goed te zien. De beelden zijn maandagavond getoond in Bureau Brabant. De politie is nog steeds op zoek naar het duo. Heb jij iets gezien of weet je meer? Bel dan met de Opsporingstiplijn (0800-6070) of met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bekijk hier de beelden:

FOTOSERIES