Foto: Politieteam Markdal

Bredase agenten maken statement tegen racisme

  Politie

BREDA - Politieteam Markdal heeft dinsdagmiddag een foto op Facebook geplaatst als statement tegen racisme. De aanleiding is een voorval tijdens de wedstrijd FC Den Bosch en Excelsior, waarbij Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd door supporters van de tegenstander. Ook het Nederlandse voetbalelftal van de mannen maakte al een dergelijke foto.


Politieteam Markdal plaatste dinsdagmiddag een foto op Facebook waarbij het team hand in hand afgebeeld staat. Hiermee volgen ze het voorbeeld op van het Nederlands Elftal. Oranje postte eerder vandaag al een zelfde soort foto. Hiermee wil het elftal aandacht vragen voor racisme.

De racisme-discussie wakkerde afgelopen zondag opnieuw aan, nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door het publiek FC Den Bosch werd uitgescholden voor verschillende racistische termen. De scheidsrechter besloot toen de wedstrijd stil te leggen. Georginio Wijnaldum sprak op een persconferentie al harde woorden over het voorval. "Dit kwam hard aan bij mij. Hoe ermee om is gegaan, vind ik erg kwalijk. Hoe de trainer en club er mee zijn omgegaan. Het is een maatschappelijk probleem. Er moet keihard worden opgetreden. Dit kan niet."

Nederlands Elftal 

De internationals van het Nederlands elftal treden dinsdagmiddag op krachtige wijze gezamenlijk naar buiten met een statement tegen racisme. Dit doen ze doormiddel van een foto op Twitter en Instagram. Bij de foto staat de tekst 'Enough is Enough', gevolgd door de hashtag #StopRacism!. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enough is Enough! #StopRacism ????????

Een bericht gedeeld door Oranje | Nederlands Elftal (@oranje) op

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief