Foto: Rijnhout Media

Man (37) na elf jaar aangehouden in Montenegro voor dodelijke steekpartij op Edisonstraat

  Politie

BREDA - Een 37-jarige man is in Montenegro aangehouden voor een steekpartij die in 2008 op de Edisonstraat in Breda plaatsvond. Daarbij overleed een 33-jarige Bredanaar. De verdachte is vorige week woensdag overgebracht naar Nederland. 


De 33-jarige Bredanaar ging op 20 juni 2008 's avonds in een café een voetbalwedstrijd kijken. Nadat hij het café verlaat, wordt hij even verderop in zijn pols, nek en rug gestoken. De man zakt in elkaar. De volgende dag overlijdt hij aan zijn verwondingen. 

Naar aanleiding van de steekpartij stelt de politie een onderzoek in. Daaruit komt een 26-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats naar voren. Ook bleek dat de man inmiddels Nederland al ontvlucht zou zijn, waarna hij internationaal gesignaleerd wordt. 

Op 15 augustus van dit jaar melden de autoriteiten van Montenegro dat zij de verdachte hebben aangehouden. Naar aanleiding van een uitleveringsonderzoek is de man op 13 november overgebracht naar Nederland. Hij is voorgeleid door de rechter-commissaris. De verdachte zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek van de politie loopt nog. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief