Foto: Tom van der Put

Trein waarschijnlijk beschoten tussen Tilburg en Breda: vijf ruiten kapot

  Politie

BREDA - Een trein die onderweg was van Tilburg naar Breda is mogelijk beschoten. Vijf ruiten zijn kapot. Ook in Eindhoven is een trein aangekomen met een kapotte ruit.


De politie is onderzoek aan het doen naar een mogelijk schietincident. Mogelijk is de trein die onderweg was van Tilburg nar Breda beschoten.

Vijf buitenruiten van de betreffende trein zijn aan diggelen. De trein staat nu op station Breda voor onderzoek. Wie tips heeft over de situatie, moet 112 bellen.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. 

Eindhoven

Het incident staat niet op zichzelf. Ook in Eindhoven is een trein met een kapotte ruit aangekomen op het station. Mogelijk is de trein op hetzelfde traject beschoten. Ook hier raakte niemand gewond. De politie laat weten dat zoeken naar mogelijke daders lastig is, omdat het een groot gebied is. De politie hoopt daarom tips binnen te krijgen.

Aanhoudingen

De politie heeft later op de avond, op aanwijzing van een getuige, in Dorst twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst aangehouden. Zij hadden balletjespistolen met metalen ballen bij zich. Het tweetal wordt verdacht van het vernielen van de treinen. 

FOTOSERIES