Foto: Marcel van Dorst

Daders plofkraak Hoge Vucht nog niet gevonden: politie roept getuigen op zich te melden

  Politie

BREDA - De politie is op zoek naar zoveel mogelijk informatie over de daders van de plofkraak in de Hoge Vucht. Afgelopen nacht waren op de Brusselstraat twee knallen te horen, waarna een pinautomaat opgeblazen bleek te zijn. De daders zijn nog niet gevonden. 


Rond 03.35 kwamen de eerste meldingen binnen bij de politie. Meerdere mensen hadden knallen gehoord. Zij gaven aan dat er mogelijk een pinautomaat opgeblazen zou zijn. Dat erkennen mensen op Facebook onder het eerdere artikel van BredaVandaag. Zo reageren mensen: "Heb ze gehoord de knallen maar ik dacht dat het vuurwerk was" en "hoorde rond die tijd een hele harde knal. Schrok er wakker van, dacht nog 'dit is geen onweer' maar verder niks gezien". Iemand meldt zelfs dat de twee knallen in Teteringen te horen waren.  

Enorme ravage
Meerdere politie-eenheden en eenheden van de Koninklijke Marechaussee zijn met spoed naar het winkelcentrum gegaan. Daar troffen zij een enorme ravage aan. Het gebouw waar de pinautomaat in zat is flink beschadigd, mogelijk zelfs ontzet. 

Getuigen meldden aan de politie dat ze twee mannen op een scooter hebben zien wegrijden. Ook zou er een auto zijn gezien. Helaas leverde een grote zoekactie met meerdere eenheden vooralsnog geen verdachten op. 

Onderzoek
Zowel de brandweer als de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) kwamen ter plekke. Nadat zij aangeven dat het veilig was, kon de politie starten met het onderzoek. Het is nog niet duidelijk of er geld is buit gemaakt. 

Om meer informatie te krijgen over de daders roept de politie getuigen of andere op zich te melden. Zo zijn er mogelijk mensen die de afgelopen tijd iets gezien hebben bij de automaat of mensen die voor of na de kraak een scooter hebben zien rijden in de omgeving. Ook roept de politie mensen met camerabeelden op contact met hen op te nemen. 

FOTOSERIES