Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Beschonken automobiliste probeert dronken Belg op te halen bij politiebureau in Breda

  Politie

BREDA - De politie heeft afgelopen nacht een 30-jarige man uit België aangehouden, nadat ze hem klem gereden hadden op de A16. De man had teveel alcohol genuttigd. Vervolgens probeerde een dronken 24-jarige vrouw de man op het politiebureau op te halen. 


Rond 03.30 uur ziet de politie op de A16 bij Dordrecht een auto met een Belgisch kenteken rijden. Ze geven hem een stopteken omdat ze een controle wilden uitvoeren. De bestuurder gaf hier echter geen gehoor aan. Even leek hij voor een tweede stopteken wel te stoppen, maar hij vervolgde toch zijn weg richting België. Na een korte achtervolging wisten de agenten de auto bij Zevenbergschen Hoek klem te rijden. 

Alcohollucht
Bij de controle wordt er direct een sterke alcohollucht geroken. Uit de blaastest bleek dat de 30-jarige Belgische bestuurder teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in Breda voor een ademanalyse. Op het bureau bleek dat de man 1,3 promille alcohol in zijn bloed had, waar 0.8 is toegestaan. Daarnaast bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. 

In de auto bevond zich ook een 24-jarige vrouw, die ook teveel alcohol had genuttigd. Zij bleef achter in de auto, maar er werd haar verteld dat ze niet mocht gaan rijden. 

Ophalen
Nadat de bestuurder op het Bredase politiebureau de ademanalyse had afgelegd, kreeg hij een dagvaarding om zich bij de politierechter te verantwoorden. Hierna belde hij iemand om hem op te komen halen. Tot grote verbazing van de agenten kwam de vrouwelijke passagier van eerder, nu als bestuurder, met de auto aangereden. 

Ook zij was onder invloed van alcohol en moest daarom een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat zij zoveel gedronken had dat haar rijbewijs direct ingevorderd werd. De 24-jarige Belgische vrouw had 1,5 promille alcohol in haar bloed. Ook zij zal zich met een dagvaarding op zak moeten verantwoorden aan de politierechter te Breda.

FOTOSERIES