Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Zeven personen aangehouden na achtervolging tussen twee personenauto's

  Politie

BREDA - Een Belgisch en Nederlands voertuig zijn gisteren met elkaar in conflict gekomen. Dit heeft geresulteerd in een achtervolging waarbij ze elkaar geramd hebben. Uiteindelijk zijn zes personen aangehouden. Dat meldt wijkagent Grauwepolder op Instagram. 


De politie kreeg gisteren rond 16.30 uur meerdere meldingenv an een gevaarlijke achtervolging door Breda. Een Belgisch en Nederland voertuig zouden elkaar achtervolgen. Hierbij zouden ze elkaar hebben geramd. Uiteindelijk stopte de achtervolging in de buurt van het Stationsplein. De inzittenden vluchtten vervolgens een hotel binnen. 

Daar sprak een 20-jarige Belg bij het hotel surveillerende handhavers aan. Zij zagen dat de Belg een poertendoder en een mogelijk vuurwapen bij zich had. Daarop besloten zij hem voor alle veiligheid in de boeien te slaan. Bij aankomst van de politie namen zij de verdachte over. 

Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Roosendaal werden eveneens aangehouden. De twee beschadigde auto's en de twee wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Op dit moment is het onbekend of het een daadwerkelijk vuurwapen betreft. 

Niet veel later verschenen nog vier Belgen, in de leeftijd van 20 t/m 22 jaar, op het politiebureau. Zij gaven aan bij de ruzie betrokken te zijn. De politie hield ook hen aan als verdachten. Waarom er ruzie is ontstaan, is niet duidelijk. Daar doet de politie onderzoek naar. 

FOTOSERIES