Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie op zoek naar derde verdachte van beroving Wilhelminasingel

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De politie is nog op zoek naar één verdachte van de beroving op de Wilhelminasingel gisteravond. Na een geslaagde burgernetmelding konden twee verdachten diezelfde avond nog worden aangehouden. Ook roept de politie getuigen op zich te melden. 

Rond 18.45 uur kwam er een melding van beroving binnen bij de politie. Drie mannen spraken een man, na het oversteken vanaf de Nieuwe Ginnekenstraat, op de Wilhelminasingel aan. Ze eisten zijn tas en dreigden volgens het slachtoffer dat ze in het bezit waren van een vuurwapen. Het drietal vluchtte met de tas in de richting van de Vijverstraat. 

De politie had al snel een signalement van twee van de drie mogelijke daders. Rond 20.45 uur zagen agenten één van hen rijden over de Tramsingel. Na het geven van een stopteken is een 19-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden. De tweede verdachte, een 18-jarige Bredanaar, heeft zich later op de avond, na aandringen van de politie, gemeld op het bureau. Daar is hij ingesloten. Beide verdachten zit vast voor verder onderzoek. 

Signalement
De politie is nog op zoek naar een 19-jarige man. Hij is blank of licht getint. Waarschijnlijk droeg hij een zwart/wit trainingspak en een zwarte pet. Ook roept de politie getuigen of andere met meer informatie op zich te melden.