Geld verdienen met 30 km per uur rijden: het kan aan de Baliëndijk | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Het snelheidsbord in Helmond.
Het snelheidsbord in Helmond. (Foto: Team Nul Verkeersdoden Brabant)

Geld verdienen met 30 km per uur rijden: het kan aan de Baliëndijk

  Politie

BREDA - Goed rijgedrag wordt beloond. Vanaf 17 december hangt er een snelheidsmeterspaarpot op de Baliëndijk. Rij jij daar niet meer dan de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur? Dan gaat er geld naar de wijk. 


In de Doornbos-Linie zijn 70% van de mensen die te hard rijden wijkbewoners. Om ervoor te zorgen dat dit percentage afneemt, wordt er op 17 december een zogenaamde snelheidsmeterspaarpot opgehangen. 

Deze meter registreert hoeveel auto's er te hard rijden, maar ook hoeveel zich er aan de maximale snelheid houden. Voor elke auto die zich aan de snelheid van 30 km per uur houdt, gaat er geld in het spaarpotje. Dit is direct zichtbaar op het bord.

Het totaalbedrag, dat kan oplopen tot 2000 euro, wordt besteed aan verbeteringen en activiteiten in Doornbos-Linie. Wijkbewoners kunnen zelf ideeën aandragen voor waar het spaarpotje aan besteed wordt. Wie te hard rijdt, haalt geen geld uit het spaarpotje. Wel is er op het bord een grote rode duim omlaag te zien. 

De eerste snelheidsmeterspaarpot werd in mei 2018 opgehangen in Helmond. Daar bleek de actie een groot succes. Sindsdien 'reist' het bord door de provincie. De actie gaat op 17 december in Breda van start. Tot 7 januari kunnen wijkbewoners, maar ook andere passanten, de spaarpot aanvullen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief