Bredase zaak op coldcasekalender: Wie sloeg Marcel Carton dood? | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie.nl

Bredase zaak op coldcasekalender: Wie sloeg Marcel Carton dood?

  Politie

BREDA - Wie sloeg in Breda de 53-jarige Marcel Carton dood? Dat is één van de 52 vragen die prijkt op de jaarlijkse coldcasekalender. Met de kalender brengt de politie 52 onopgeloste zaken onder de aandacht bij onder andere gevangenen en in tbs-instellingen, om zo hopelijk weer tot nieuwe tips te komen in de zaken. 


Op 22 mei 1997 gaat het helemaal mis in het centrum van Breda. In zijn appartement aan de Grote Markt wordt de 53-jarige Marcel Carton zwaargewond aangetroffen door agenten. Kort nadat Carton aankomt in het ziekenhuis, overlijdt hij aan zijn verwondingen. Uit onderzoek blijkt later dat de Bredanaar is doodgeslagen. 

Er worden bloedsporen gevonden in zijn woning, en in het Valkenbergpark. Van Carton is bekend dat hij homoseksueel was en soms jongens oppikte in het park. Maar wie heeft Carton doodgeslagen? Wie kan meer vertellen over zijn laatste uren? Wie was die avond bij hem? Dat zijn de vragen die de politie eindelijk hoopt te kunnen beantwoorden. 

Kalender

Het is de 4e keer dat de politie een coldcasekalender uitbrengt. "Elk jaar levert de kalender nieuwe informatie op in oude zaken", vertelt Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases van de politie. "Cold cases zijn vaak complexe zaken die een lange adem vragen van politie en het Openbaar Ministerie. In 2019 hebben de coldcaseteams van de politie mooie resultaten geboekt. Verdachten zijn jaren later alsnog opgepakt en door het OM voor de rechter gebracht. Ook hebben verschillende onbekende doden een naam gekregen."

In 2019 kreeg de politie 202 tips die direct te linken zijn aan de coldcasekalender. Het totale aantal tips ligt vermoedelijk hoger, omdat veel mensen ook anoniem tippen. In 2019 zijn veel onderzoeken gedaan naar aanleiding van de binnengekomen informatie. Twee zaken zijn heropend. 

Heb je een tip? Bel: 0800 - 6070 (tiplijn) | 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem) | 0800 - 7060 (team Criminele Inlichtingen) | coldcase@politie.nl of stuur een brief naar: Politie, antwoordnummer 2010, 2501 XR Den Haag

De volledige Cold Case kalender vind je hier.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief