Bredanaars opgepakt voor deelname aan groot crimineel netwerk | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Bredanaars opgepakt voor deelname aan groot crimineel netwerk

  Politie

BREDA- De politie heeft donderdag, in een groot drugsonderzoek, twee mannen uit Breda aangehouden. Zij zouden hebben deelgenomen aan een groot crimineel netwerk. De arrestaties vonden plaatsen in verband met een internationaal onderzoek geleid door Europol.


Op verzoek van de Belgische politie werden donderdag drie doorzoekingen verricht in Breda en Etten-Leur. Bij dit onderzoek werden twee Bredase mannen (31 en 29 jaar) aangehouden. Ook een man uit Etten-Leur werd gearresteerd. Tegelijkertijd vonden er ook in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland doorzoekingen plaats. De vermoedelijke leider achter het criminele netwerk zou gearresteerd zijn in België.

Volgens Europol zijn de aanhoudingen verricht in verband met een groot crimineel netwerk uit Albanië. De mannen worden verdacht van drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa door het gebruik van zeecontainers. De drugs werden gesmokkeld in de containers en verder verspreid in Europa door voertuigen met geavanceerde verborgen compartimenten.

Het vermoeden bestaat dat dezelfde criminele groep ook verantwoordelijk is voor het beheer van hennepkwekerijen in Spanje en Duitsland, waar zij marihuana bewerken en verwerken, voordat het overgebracht werd naar Europese landen voor handel en distributie.