Foto: Creative Commons

Bredanaar vernielt voordeur en spuugt agent in gezicht bij aanhouding

  Politie

BREDA - Een 51-jarige Bredanaar heeft gisterenavond rond 19.00 uur een agent in zijn gezicht gespuugd op de Dr. Struyckenstraat. Dat gebeurde tijdens zijn aanhouding, nadat hij elders in Breda een voordeur had vernield.


De politie had een melding ontvangen van een vernieling van een voordeur ergens anders in Breda waarbij een verdachte weggelopen zou zijn. De politie stelde een onderzoek in en vond de verdachte uit Breda (51) op de Dr. Struyckenstraat.

Toen een agent hem aansprak spuugde de verdachte hem in het gezicht. De agent deed aangifte van geweld tegen politie. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en de agent moest pepperspray gebruiken om hem te kunnen aanhouden. Daarna konden agenten hem boeien en brachten ze de verdachte naar het politiebureau. Er werd geen aangifte gedaan van de vernieling.

Geweld tegen politie
De politie tolereert geen verbaal geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief