Foto: Politie

Anonieme tip leidt agenten naar hennepkwekerij in de Hoge Vucht

  Politie

BREDA - De politie heeft donderdag een hennepkwekerij geruimd in de Hoge Vucht. Agenten kwamen de illegale kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. Twee verdachten zijn aangehouden.


De wijkagent van de Hoge Vucht voerde donderdag een controle uit bij een woning in de wijk waarover hij een anonieme tip had ontvangen. En die tip bleek te kloppen. In het huis aan de David 't Kindtstraat werden 290 planten aangetroffen. 

Via de woningbouwstichting werd duidelijk dat er een link was tussen de woning in de Hoge Vucht en een woning in Roosendaal. Ook daar ging een team naar binnen en vond daar een kwekerij met 120 planten. Twee verdachten werden daar aangehouden, twee andere zullen snel uitgenodigd worden voor verhoor. 

Geld en wapens

De twee verdachte mannen worden verantwoordelijk gehouden voor beide kwekerijen. De mannen, woonachtig in Breda en 47 en 52 jaar oud zijn naar het bureau gebracht. Er werd verder nog 6000 euro aan contant geld gevonden, twee machetes en een gasdrukwapen.

Deze situatie bewijst maar eens dat melden zin heeft. Wilt u uw woonomgeving ook veiliger maken meld dan als u een verdachte situatie ziet. Dat kan via 0900-8844 of via 0700-8000 als u dat liever anoniem wilt doen.

FOTOSERIES