Bredanaar aangehouden voor zware mishandeling van 19-jarige vriendin | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie

Bredanaar aangehouden voor zware mishandeling van 19-jarige vriendin

  Politie

BREDA - Vanmorgen is rond 10.00 uur in een woning in de wijk Haagse Beemden een 24-jarige Bredanaar aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 19-jarige vriendin mishandeld hebben. Het slachtoffer raakte zo gewond dat zij met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis werd vervoerd.


De politie kreeg maandagmorgen een melding dat in een woning in de Haagse Beemden een vrouw mishandeld was. De dader zou al weg zijn. Ter plaatse troffen de dienders een vrouw aan die erg overstuur was. Ze vertelde dat ze ruzie had gekregen met haar vriend. Hij had haar aan haar haren naar de grond getrokken en daarna verschillende keren getrapt totdat het bloed uit haar mond kwam. Uit haar relaas bleek dat zij al zeker twee keer eerder door hem fors mishandeld zou zijn. 

Terwijl de agenten in de woning waren kwam de vriend van het slachtoffer weer thuis. Hij is aangehouden als verdachte van(zware) mishandeling. Of de vrouw aangifte doet is nog niet duidelijk, maar de agenten besloten vanwege de ernst van de situatie dit niet af te wachten. Op het bureau bleek uit de speekseltest dat de verdachte onder invloed was van THC.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief