Foto: Politie.nl

Politie onderschept 55.000 euro en grote hoeveelheid drugs: drie mannen aangehouden

  Politie

BREDA - De politie heeft vrijdag op de Middellaan drie mannen aangehouden die worden verdacht van drugshandel. Bij de aanhouding zijn ook waarschuwingsschoten gelost. 


Omstreeks 17.45 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A58 richting Breda een auto rijden die volgens de politiesystemen al eens was opgevallen bij een verdachte situatie. De auto kreeg een volg- en stopteken en werd op de Liesboslaan bij Breda gecontroleerd. Tijdens de controle zagen de agenten een crypto-telefoon liggen. Deze telefoons worden vaak gebruikt bij criminele activiteiten. Daarnaast zagen de agenten veranderingen in het interieur van de auto, waardoor zij het vermoeden kregen dat de auto was voorzien van een verborgen ruimte. Dat vermoeden bleek te kloppen. Er werd een verborgen ruimte aangetroffen met daarin een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. Hierop is de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, aangehouden. De auto, het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

Toen de politie vervolgens naar de woning van de verdachte aan de Middellaan ging kwamen daar net enkele personen met tassen naar buiten lopen. Bij het zien van de politie sloegen zij op de vlucht. Bij de achtervolging loste de politie een waarschuwingsschot. Twee mannen van 25 en 27 jaar konden worden aangehouden. Een derde persoon kon ontkomen.

In de tassen die de mannen bij zich droegen werd 40.000 euro contant geld en een grote hoeveelheid drugs gevonden. Het ging om 0,5 kg cocaïne, 10 kg XTC, 2 kg 4c-b, enkele vellen LSD, 4 kg MDMA en 0,5 kg chrystal meth. Na de aanhoudingen heeft de politie de woning doorzocht. Daarbij is een verborgen ruimte aangetroffen. Deze was leeg. De inhoud van de winkel zat waarschijnlijk in de tassen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief