Vier minderjarigen naar Halt verwezen voor vernielen deelscooter | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: BredaVandaag

Vier minderjarigen naar Halt verwezen voor vernielen deelscooter

  Politie

BREDA - De Bredase politie heeft zondagavond vier minderjarige verdachten aangehouden voor het vernielen van een deelscooter. De jongeren zijn doorverwezen naar Bureau Halt.


De vier minderjarige jongeren werden betrapt toen zij een deelscooter aan het vernielen waren. Ze zijn aangehouden en doorverwezen naar Bureau Halt om hun straf uit te voeren. Het is niet de eerste kinderen dat er minderjarigen in aanraking komen met politie vanwege illegale praktijken met de populaire deelscooters. Zo werden er al meerdere tieners aangehouden die illegaal zonder rijbewijs op de scooters rondreden.

Populair

De felgroene deelscooters zijn erg populair. Sinds de scooters op 18 juni in gebruik werden genomen in Breda worden ze massaal gebruikt. Daarbij werd het gebied al snel uitgebreid, zodat ook mensen uit de dorpen de scooter konden pakken. Tegelijkertijd zijn de scooters ook veel negatief in het nieuws. Onder andere vanwege het gemak waarmee minderjarigen de scooters illegaal gebruiken. 

Maar ook hoe de scooters geparkeerd worden zorgt voor ergernis. De VVD en PVDA stelden afgelopen week politieke vragen over het onderwerp. Zij willen onder andere weten hoe er gehandhaafd wordt op verkeerd geparkeerde scooters en of de kosten daarvoor verhaald kunnen worden op de bestuurders.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief