Foto: Politie.nl

Fietsendief slaat toe bij tankstation: Omstander rijdt dader klem

  Politie

BREDA - Een 26-jarige Bredanaar heeft zondagavond dankzij een snelle achtervolging én wat hulp van twee omstanders zijn gestolen fiets snel teruggekregen. De dief nam de fiets mee, terwijl het slachtoffer even sigaretten kocht bij een tankstation.


De eigenaar van de fiets, een 26-jarige Bredanaar, was die avond rond 22.15 uur het tankstation bij de Hornbach binnen gegaan om sigaretten te kopen. Hij zette zijn fiets zonder deze op slot te doen tegen een glazen pui. In de shop werd hij aangesproken door een vrouw die na hem binnen kwam. Ze vertelde hem dat zijn fiets gestolen werd. De Bredanaar haastte zich naar buiten, maar zag dat zijn fiets al weg was.

Het slachtoffer sprak twee jongens aan die net stonden te tanken. Zij waren bereid hem te helpen. Het drietal stapte in de auto en reed over de Backer en Ruebweg in de richting van Prinsenbeek. Daar hebben ze de dief klem gereden en de politie gebeld. 

Het slachtoffer van de diefstal hoorde nog dat de fietsendief tegen hem riep: "Ik heb geen geld daarom heb ik jouw fiets gestolen". De verdachte werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. Hij had twee gripzakjes met harddrugs bij zich. Hij staat bij de politie geregistreerd als veelpleger.