Foto: Politie.nl

Meisjes illegaal ingezet als prostituee bij massagesalon: Bredanaar aangehouden

  Politie

BREDA - Een Bredanaar is vanochtend van zijn bed gelicht en aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Het gaat om een broer van de eigenaar van een Tilburgse massagesalon. Ook de eigenaar is opgepakt. 


Naar aanleiding van meldingen uit de buurt van de Tilburgse massagesalon is het team van de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) enkele maanden geleden een onderzoek gestart. Er waren bij de gemeente en de politie meerdere klachten binnengekomen rondom deze massagesalon. De buurtbewoners hadden overlast van de toeloop bij die woning.

De eigenaar van de salon en zijn broer uit Breda worden verdacht van mensensmokkel en valsheid in geschrifte. Er zouden in de massagesalon buitenlandse meisjes illegaal te werk worden gesteld als prostituee. De broers, 51 jaar uit Tilburg en 38 jaar uit Breda, zijn ingesloten op het bureau in Breda en het politieonderzoek wordt voortgezet.

Bestuurlijke stappen

Naast het onderzoek van de politie heeft ook de gemeente Tilburg deze massagesalon in het vizier. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar zich niet hield aan de geldende coronaregels voor massagesalons. Hierop heeft de gemeente bestuurlijke stappen ondernomen tegen de eigenaar en zijn bedrijf.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief