Persoon gewond bij brand aan Weidehek: 'Man stond in brand' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Persoon gewond bij brand aan Weidehek: 'Man stond in brand'

  Politie

BREDA - Eén persoon is woensdagmiddag gewond geraakt bij een brand aan de Weidehek. Een traumahelikopter is ter plaatse. 


Hulpdiensten zijn woensdagmiddag ter plaatse gekomen voor een brand bij een bedrijf aan de Weidehek in Breda. De politie heeft nog niet bekend gemaakt wat er precies gebeurd is. Volgens een omstander was het slachtoffer in zijn loods bezig met het vervangen van de benzinetank van zijn boot. "Hij was aan het boren en zagen in de boot. Van de boot had de man vorige week de brandstof tank vervangen, daarbij was heel veel benzine gelekt", aldus de omstander. "De restanten van die bezine hebben vlam gevat bij het boren en zagen. Daardoor is de boot ontploft." De man zou na de ontploffing zelf in brand hebben gestaan. "Iemand van het bedrijf ernaast heeft de man geholpen en onder het water van een brandslang gezet."

De gewonde man is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er landde ook een traumahelikopter. Het is niet precies bekend hoe ernstig de verwondingen zijn, maar volgens de omstander was de man nog wel aanspreekbaar. "Hij had vooral brandwonden aan zijn armen en gezicht."

De brand was vrij snel onder controle. De Weidehek was tijdelijk afgezet door de politie.


Foto: Perry Roovers              

 




NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief