Automobilist rijdt met ballon lachgas aan mond door Breda: politie zet achtervolging in | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De politie heeft de auto in beslag genomen.
De politie heeft de auto in beslag genomen. (Foto: PERRY ROOVERS )

Automobilist rijdt met ballon lachgas aan mond door Breda: politie zet achtervolging in

  Politie

BREDA - De politie heeft gisteren aan het begin van de avond een auto achtervolgd in Breda. Een automobilist had een tank lachgas in zijn auto en had een ballon aan de mond. Een 24-jarige Bredanaar werd aangehouden. 


Bij het Operationeel Centrum kwam gisteren rond 17.30 uur een melding binnen dat een man op een parkeerplaats aan de Sluissingel lachgas achter het stuur zou gebruiken. Er ging direct een eenheid van de politie naar de locatie. Daar werd er een stopteken aan de verdachte gegeven, maar die ging er vandoor. 

Daarom werd de achtervolging ingezet. Tijdens de wilde achtervolging maakte de verdachte meerdere verkeersovertredingen. Ook zorgde hij voor gevaarlijke situaties. De achtervolging ging via onder andere het Oranjeboomplein, Amstelstraat, Haagweg en Tuinzigtlaan. Op de Weerrijssingel reed de man bijna in op een politieauto die betrokken was bij de achtervolging.

De automobilist reed uiteindelijk de Spaarnestraat in, een doodlopende straat, waardoor hij niet meer verder kon. Daar trokken agenten de man uit de auto. Op dat moment had hij nog een lachgasballon in zijn mond en een cilinder met lachgas in zijn handen. De 24-jarige man uit Breda is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen van de man om vast te kunnen stellen dat hij onder invloed achter het stuur zat. Er zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege de verschillende verkeersovertredingen. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De agenten die in de auto zaten waarop hij inreed hebben aangifte van poging moord/doodslag tegen de Bredanaar gedaan. De man is ingesloten. De auto is in beslag genomen. 


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief