Drugstransport was reden van politieachtervolging door Breda: 21-jarige Bredanaar aangehouden | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: PERRY ROOVERS

Drugstransport was reden van politieachtervolging door Breda: 21-jarige Bredanaar aangehouden

  Politie

BREDA- De politieachtervolging in Breda die maandagavond veel aandacht trok van bewoners in de Heuvel had te maken met een mogelijk drugstransport. In de auto die achtervolgd werd trof de politie een grote hoeveelheid hennep en contant geld aan.


De Belgische politie startte de achtervolging maandagavond in België, omdat zij vermoedden dat het om een drugstransport ging. In Nederland hebben zij rond 20.40 uur om ondersteuning van de Nederlandse politie gevraagd. Toen de auto uiteindelijk via de A16 in de binnenstad aankwam, reed hij zich klem op paaltjes op het Mgr. Nolensplein. De twee inzittenden, een 21-jarige man uit Breda en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, probeerden te vluchten, maar werden in de omgeving al snel aangehouden door agenten.

Na doorzoeking van de auto bleek dat er een grote hoeveelheid hennep in de auto ligt. Ook is er een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Deze goederen en het voertuig zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiecellencomplex voor verhoor en verder onderzoek.

De situatie trok veel bekijks, onder andere omdat er ook een politiehelikopter werd ingezet.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief