Politie komt illegaal verhuurbedrijf op spoor na achtervolging in Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De gevonden voertuigen.
De gevonden voertuigen. (Foto: Politie)

Politie komt illegaal verhuurbedrijf op spoor na achtervolging in Breda

  Politie

BREDA - Een 30-jarige man uit Rotterdam is woensdag 26 augustus aangehouden op verdenking van witwassen. De politie kwam de man op het spoor nadat er begin augustus een achtervolging plaatsvond in Breda. Uit onderzoek bleek dat de man een illegaal verhuurbedrijf was gestart.


Begin augustus vond er een achtervolging plaats in Breda. Een motorrijder probeerde daar toen tevergeefs met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen. Deze motorrijder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Hij verklaarde dat hij de motorfiets had gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam. Niet veel later kwam dit verhuurbedrijf ook bij andere verkeerscontroles naar voren. Vervolgens besloot de politie onderzoek te doen naar dit bedrijf. 

Uit het onderzoek bleek dat de verhuurder meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Dit betroffen zowel motorfietsen als auto's. Via sociale media bracht de man zijn verhuurdiensten onder de aandacht. Ook bleek dat zijn verhuurbedrijf niet officieel ingeschreven stond. Daarom werd de 30-jarige verdachte afgelopen woensdag aangehouden. Hij zit nog vast voor verder onderzoek. 

Een vermogen van 87.000 euro en vier voertuigen met een waarde van ongeveer 40.000 euro zijn direct in beslag genomen. Zijn andere auto's en motoren die niet aanwezig waren, worden bij aantreffen ook in beslag genomen. De illegaal verhuurder voertuigen zijn mogelijk gebruikt bij criminele activiteiten. Hier doet de politie onderzoek naar. 


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief