Aangetroffen drugs in loods Sprundelsebaan zijn grondstoffen voor Fentanyl | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Perry Roovers

Aangetroffen drugs in loods Sprundelsebaan zijn grondstoffen voor Fentanyl

  Politie

BREDA  - De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst en bestemming van zo’n 2000 liter chemicaliën die donderdag in een loods in Breda werden aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om grondstoffen voor het maken van de drugs Fentanyl. Dat is een zeer gevaarlijke harddrug die ook bij een kleine hoeveelheid al dodelijk kan zijn.


De politie kreeg gisteren aan het eind van de ochtend een tip over een verdachte situatie in de loods. Eenmaal ter plaatse trof de politie inderdaad grote hoeveelheden chemicaliën aan. In totaal bleek het te gaan om ongeveer 2000 liter, verdeeld over jerrycans met een inhoud van 25 liter en vaten van 200 liter. Ook werden enkele honderden lege 25-liter jerrycans aangetroffen en materialen voor de verwerking van de chemicaliën. 

Na overleg tussen specialisten van de politie en het NFI werd vastgesteld dat het hier vermoedelijk om de grondstoffen gaat voor het maken van Fentanyl. Dit is een gevaarlijke harddrug waarvan het gebruik al bij kleine hoeveelheden fataal kan zijn. Het is niet duidelijk of men doende was in de loods een drugslab op te zetten of dat deze alleen gebruikt werd voor de verwerking en doorvoer van de grondstoffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.