Recherche druk met onderzoek naar relschoppers: 21 personen aangehouden in district Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie.nl

Recherche druk met onderzoek naar relschoppers: 21 personen aangehouden in district Breda

  Politie

BREDA - De recherche in de eenheid Zeeland-West-Brabant is nog steeds bezig met een uitgebreid onderzoek na de onrust die uitbrak na het invoeren van de avondklok. Daarbij worden onder andere beelden nagekeken en tips die binnen kwamen uitgelopen. Tot 29 januari werden er in district Breda 21 personen aangehouden.


Nadat het vanaf zondag 24 januari onrustig werd op verschillende plekken in de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er 115 mensen aangehouden. Behalve voor overtreding van de avondklok, waren deze aanhoudingen onder andere ook voor opruiing en vernieling. Daarbij nam de politie ook telefoons in beslag. De officier van justitie zal deze verbeurd laten verklaren. Dat betekent dat de relschoppers hun telefoon voorgoed kwijt zijn.

Onderzoeken 

Verschillende teams in zowel Zeeland als Brabant zijn uitvoerig bezig met onderzoek. Naar verwachting worden er op korte termijn nog meer aanhoudingen verricht. In totaal zijn rond de 40 rechercheurs met onderzoek bezig. “Er wordt serieus geïnvesteerd om zoveel mogelijk mensen aan te houden”, laat een woordvoerder van de politie weten. “De rellen die we gezien hebben, moeten we echt niet willen. Ik heb meerdere rechercheurs gesproken en die zijn erg gemotiveerd om zoveel mogelijk relschoppers op te pakken. Het recht moet zegevieren.”

Oproep

De politie roept iedereen die iets te maken heeft met de onrust rondom de avondklok om zich te melden. “We zijn momenteel druk bezig met het bekijken van beeldmateriaal. We kijken dan of we personen herkennen”, legt de woordvoerder uit. “Kennen we iemand, dan zorgen we dat we hem/haar aanhouden. Mochten we met de beelden niet veel verder komen, dan kan het zo zijn dat deze binnenkort op televisie getoond gaan worden.” Daarom adviseert de politie de relschoppers om zich te melden. “Meld je je niet, dan kan het zomaar zijn dat je binnenkort met je hoofd op televisie komt.” 

Tips 

De recherche heeft al veel beelden en tips binnen gekregen als het gaat om opruiing, vernielingen en andere strafbare feiten die gepleegd zijn. “In onze eenheid gaat het dan om tientallen tips”, aldus de woordvoerder. “Dat is top, maar meer informatie is altijd welkom!”

Heb je informatie voor over de onrust rondom de avondklok, dan kun je dit doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000. Je kan ook online een melding maken of je beelden delen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief