Franse automobilist ramt onder invloed van harddrugs meerdere politieauto’s op A16 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: politie.nl

Franse automobilist ramt onder invloed van harddrugs meerdere politieauto’s op A16

  Politie

BREDA - Een Franse automobilist heeft dinsdagavond meerdere politieauto’s geramd op de A16. De 34-jarige Fransman negeerde diverse volgtekens. De auto waar de man inreed bleek gestolen te zijn. Ook was hij waarschijnlijk onder invloed van meerdere soorten harddrugs en alcohol. 


Naar aanleiding van een hit van een ANPR-camera zagen twee surveillance-eenheden van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dinsdagavond een gestolen auto rijden op de A16 bij de Moerdijkbrug. Omdat de agenten de auto wilden controleren, kreeg de bestuurder een volgteken. De Franse automobilist had echter andere plannen en ramde de andere politieauto die naast hem reed. De snelle politie Audi liep hierbij schade op aan de stuurinrichting, maar kon zijn weg wel vervolgen.

Agressief rijgedrag 

Tijdens de achtervolging die daarop volgde werden snelheden gehaald tot 220 kilometer per uur. Het zeer agressieve rijgedrag van de verdachte zorgde ervoor dat verschillende politieauto’s vier keer werden geramd. Ook werd het verkeer met hoge snelheid ingehaald via de vluchtstrook. Bij Breda sloten de politieauto’s de gestolen auto in door de in-boxprocedure. De verdachte probeerde hier nog aan te ontsnappen door opnieuw een politieauto re rammen, maar deze keer raakte de gestolen auto zelf in een 360 graden slip. 

Drugs 

De Franse auto van de verdachte bleek een dag eerder gestolen te zijn. De agenten hielden de verdachte aan voor heling en poging doodslag. Ook bleek dat de verdachte zich niet kon identificeren. Bij de drugstest bleek dat de verdachte waarschijnlijk onder invloed was van meerdere soorten harddrugs en alcohol. Van de verdachte is bloed afgenomen dat door het NFI verder onderzocht zal worden op drugs.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief