Automobilist overtreedt avondklok en zit onder invloed achter het stuur op de A16 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto:

Automobilist overtreedt avondklok en zit onder invloed achter het stuur op de A16

  Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Agenten controleerden de man die op de A16 bij Zevenbergschen Hoek richting Breda reed en roken daarbij een sterke hennepgeur. De man bleekonder invloed van THC, weigerde een bloedtest en overtrad de avondklok.


Toen agenten de automobilist controleerden, raken zij een henneplucht. De bestuurder moest een blaastest en een speekseltest ondergaan. Hij bleek niet gedronken te hebben, maar de uitslag van de speekseltest was positief op het gebruik van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De man moest mee naar het bureau om een bloedproef te laten uitvoeren door een arts. Dit weigerde hij meerdere malen. De agenten maakten hem duidelijk dat bij weigering zijn rijbewijs direct zou worden ingevorderd, maar dat leek de man niet te kunnen schelen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Er zat ook een bijrijder in de auto. Hij had geen rijbewijs, dus mocht niet verder rijden met de auto. Een officier van justitie beslist later over de verdere afhandeling van de zaak. Omdat de auto ook nog een tot op de draad versleten voorband had kreeg de bestuurder hiervoor ook een proces-verbaal. 

Beide mannen werden bovendien bekeurd voor het overtreden van de avondklok, zij hadden geen eigen- en werkgeversverklaring bij zich.