Afbeelding
Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Belg (21) aangehouden voor geweldsincident met wapen op voormalig terrein van Juzt

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - De politie heeft gisterenmiddag op de A16 een man aangehouden nadat hij eerder op de dag een overval zou hebben gepleegd op de Bredaseweg in Rijsbergen. Ook zou de verdachte een man hebben mishandeld. Het slachtoffer liep hierbij een hoofdwond op. 

Gisteren rond 13.00 uur ontving de politie een melding van een overval op een bedrijventerrein aan de Bredaseweg in Rijsbergen. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Bij de overval zou mogelijk geschoten zijn en zou iemand gewond zijn geraakt. De verdachte zou er vandoor zijn gegaan. 

Ter plaatse bleek dat de twee mannen een zakelijke afspraak hadden. De verdachte zou uit het niets een vuurwapen hebben getrokken en geld hebben geëist. Hierdoor ontstond een worsteling waarbij het pistool afging. De bewoner raakte hierdoor gewond. De verdachte is hierna op de vlucht geslagen. 

Personeel van een ambulance ontfermde zich over het slachtoffer en de politie startte een onderzoek. Het kenteken van het voertuig werd in het Automatic Number Plate Recognition systeem (ANPR) geplaatst. Het slachtoffer deed aangifte.

ANPR

Na een hit in het ANPR-systeem heeft de politie op de A16 een man aangehouden die verdacht wordt van een overval en mishandeling in Rijsbergen eerder op de dag.

Om 21.00 uur kwam de hit binnen bij het Operationeel Centrum. Een camera van het ANPR systeem had het kenteken geregistreerd op de A16. Vanaf verschillende kanten werden surveillance-eenheden naar de A16 gestuurd. Na het krijgen van een stopteken stopte de bestuurder op de vluchtstrook. Omdat er sprake was geweest van een vuurwapen werd de verdachte na de procedure Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) aangehouden. De 21-jarige man uit België is ingesloten.