De politie kwam de levensgevaarlijke situatie op het spoor na een melding.
De politie kwam de levensgevaarlijke situatie op het spoor na een melding. Foto: Politie.nl

Politie vindt 32 grote gasflessen in schuur aan Willem Boothstraat na melding buurtbewoner

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - In een schuur aan de Willem Boothstraat zijn maandagavond 32 grote rode gasflessen aangetroffen. De politie kwam de levensgevaarlijke situatie op het spoor dankzij een oplettende en nadenkende getuigen. Een man is aangehouden. 

Rond 23.15 uur kreeg een centralist van het operationeel centrum een bezorgde buurtbewoner aan de lijn. De buurtbewoner had gezien dat een man enkele grote gasflessen in een schuur bij een woning aan de Willem Boothstraat naar binnen bracht. Hij maakte zich zorgen om de woningen in de buurt. 

Daarop stelden agenten een onderzoek in. De bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde werd aangesproken. De man gaf toestemming om in zijn schuur te kijken. Daar troffen de agenten 32 grote rode gasflessen aan. Na overleg met experts bleek dat deze flessen, met vermoedelijke inhoud waterstof, vaak gebruikt worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. “Het is strafbaar om deze flessen te hebben en al helemaal om ze zo maar in je schuur op te slaan”, aldus de politie. De bewoner is aangehouden en de flessen zijn in beslag genomen.