Foto: Politie.nl

Bredase tieners (14 en 15) op gestolen bromfiets na achtervolging aangehouden

  Politie

OOSTERHOUT/BREDA - Twee jongens uit Breda van 14 en 15 jaar zijn maandagmiddag aangehouden in Oosterhout. Zij reden er op een gestolen bromfiets, maar wisten in eerste instantie aan de agenten te ontkomen. Later werden zij door een alerte getuige alsnog aangehouden.


Agenten zagen ‘s middags rond 16.00 uur in Oosterhout twee personen op een bromfiets rijden. De bromfiets viel hen op, omdat deze aan de verkeerde kan van het Wilheminakanaal Zuid reed en via het gras de wijk in schoot. De agenten besloten de bromfiets te volgen om de twee personen te controleren. Toen de politie duidelijk maakte dat de bestuurder moest stoppen, sprong de passagier eraf en rende weg. De bestuurder van de bomfiets reed er snel vandaar en wist eveneens te ontkomen. 

Een alerte getuige had de achtervolging gezien en zag dat de bromfiets werd achtergelaten bij de Warandepoort. De meldkamer werd gebeld, en aan de hand van het kenteken werd duidelijk dat het voertuig eind april in Breda was gestolen. Direct zijn de agenten naar de desbetreffende locatie gereden. Terwijl zij daar onderzoek deden, zagen zij twee jongens lopen. Bij het zien van de politie renden zij weg. Het bleek om de ontkomen bestuurder en passagier te gaan. Zij werden na een korte achtervolging te voet aangehouden. De gestolen bromfiets is in beslag genomen.