Foto: Politie

Minderjarige jongen met mes op zak aangehouden na ruzie op Valkeniersplein

  Politie

BREDA - Agenten hebben maandagmiddag 7 juni een jongen (15) aangehouden die een groot mes op zak had. De jongen is aangehouden en het mes is in beslag genomen. 


Rond 14.00 uur ontving de politie maandagmiddag een melding van een mogelijke ruzie tussen een groepje jongeren op het Valkeniersplein in Breda. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij inderdaad een groepje mensen staan. Twee jongens liepen weg van de groep. De politie verplichtte hun om te blijven staan, zodat zij de twee jongens konden controleren. Een van de jongens, een 15-jarige jongen uit Oosterhout, gaf aan een mes bij zich te hebben. De jongen is door de politie aangehouden voor het dragen van een groot mes en het mes is in beslag genomen.

Mes op zak

Of je een mes op zak mag hebben is afhankelijk van het soort mes en de plaats waar je het bij je hebt. Een zakmesje mag in de meeste gevallen wel, maar niet als je bijvoorbeeld in de kroeg, of in een voetbalstadion bent. Messen, zoals stiletto’s, valmessen en vlindermessen zijn strikt verboden. Heb je een valmes, vlindermes of stiletto op zak, dan krijg je een boete.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief