Afbeelding
Foto: Archief

Tweetal springt achterop scooter bij Bredanaar (24) en steelt portemonnee

Door: Bregje Kop Politie

Vervolgens zijn de twee verdachten er rennend vandoor gegaan via de Speelhuislaan. Het slachtoffer merkte dat zijn portemonnee kwijt was en besloot hierop achter de verdachte aan te gaan. Hierbij heeft één van de verdachten het slachtoffer bedreigd. 

BREDA - Een 24-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag van zijn portemonnee beroofd aan de Stationslaan. De twee verdachten gingen er rennend vandoor. Eén van hen is later door de politie aangehouden. 

Omstreeks 00.10 uur reed een 24-jarige Bredanaar met zijn scooter op de Stationslaan toen een persoon voor zijn scooter ging staan en zei dat hij moest stoppen. Een andere man ging hierop achterop de scooter zitten. Hij graaide in de jaszakken van de scooterrijder, stapte af en gaf hem slachtoffer een duw. Hierdoor viel de 24-jarige Bredanaar bijna van zijn scooter af. 

Doordat het slachtoffer een goed signalement kon geven, heeft de politie op de Crogtdijk een 19-jarige jongen uit Breda aan kunnen houden. Deze bleek ook de portemonnee van het slachtoffer bij zich te dragen. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen.