Foto: Shutterstock

Breda Beslist pleit voor betere ventilatie in klaslokalen: ‘Onze kinderen verdienen een goed klimaat’

  Politie

BREDA - Demissionair premier Rutte heeft in de laatste persconferentie opgeroepen om ruimtes op het werk en scholen daarom goed te ventileren. BredaBeslist (voorheen Breda’97) uitte eerder al zorgen over de ventilatiesystemen op scholen in de stad. De partij trekt nu weer aan de bel. “Onze kinderen verdienen een goed klimaat.”


Vorig jaar vroeg Breda’97 (Nu Breda Beslist) aandacht voor betere ventilatie op scholen in de stad. “Het college gaf aan dat het de twee coöperatieve verenigingen ‘Building Breda’ voor het voorgezet onderwijs, en ‘BreedSaam’ voor het primair onderwijs om advies heeft gevraagd”, aldus Breda Beslist. “Dit omdat beide corporaties naast de uitvoering van de zorgplicht voor de onderwijshuisvesting, met name betrokken zijn bij de eventuele maatregelen rond de ventilatie in de schoolgebouwen. Samengevat: er zijn in Breda scholen waar klaslokalen voldeden aan het bouwbesluit en lokalen waar (nog) geen mechanisch ventilatiesysteem is. Of het bouwbesluit voldoende is voor een goed (CO2) klimaat in de klas is een aanname en of natuurlijke ventilatie goed gedaan wordt is een verantwoording van de school/docent.”

Met de opkomst van de zeer besmettelijke deltavariant van het virus, trekt Breda Beslist opnieuw aan de bel. “Een goede ventilatie van de schoolklassen voorkomt besmettingen”, aldus de partij. Daarom komen zij opnieuw met vragen aan het college. “Onze kinderen verdienen een goed klimaat, dat is ook een adagium van dit college, maar waarom dus niet in de klas waar ze 5 dagen in de week zitten?”, vraagt Breda Beslist zich af. Daarnaast wil de partij graag weten of het college al gebruik gemaakt heeft van de 360 miljoen subsidie die gemeenten van het Rijk kunnen krijgen voor het beter ventileren van ruimten. 

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief