Foto: Wesley van der Linde

Bredanaar stalkt ex-vriendin en probeert haar klem te rijden op snelweg

  Politie

BREDA / RAAMSDONKSVEER - Een 31-jarige Bredanaar is maandag 2 augustus rond 11.00 uur op de Wilhelminalaan aangehouden op verdenking van het stalken van zijn ex-vriendin. Ook zou hij onder invloed van drugs in zijn auto hebben gereden. Een arts heeft daarom bloed afgenomen dat onderzocht wordt.


De politie kreeg maandagmorgen een melding dat in Raamsdonksveer een automobiliste al geruime tijd door haar ex-vriend achterna gereden werd. Daarbij probeerde de ex-vriend de vrouw klem te rijden. Ook haalde hij haar in en remde dan voor haar weer abrupt af. De vrouw hield tijdens de rit telefonisch contact met de politie, waarna de verdachte op de Wilhelminalaan werd getraceerd en aangehouden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De ex-vriend van de vrouw zou haar eerder ook al via de telefoon en sociale media talloze dreigende berichten hebben gestuurd. Ook verdenkt ze hem van een vernieling aan haar auto. De verdachte gaf aan de politie toe dat hij zijn ex-vriendin achterna reed. Van gevaarlijke manoeuvres was volgens hem echter geen sprake. Hij zou de vrouw achterna hebben gereden omdat hij zijn kind wilde zien. De man gaf ook toe dat hij in de nacht van zondag op maandag cocaïne had gebruikt en had geblowd. 

De politie maakt proces-verbaal op.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief