Afbeelding
Foto: Politie.nl

Drietal met vuurwapen bedreigd tijdens beroving aan Paul Windhausenweg

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Drie jongens zijn zondagavond aan de Paul Windhausenweg beroofd door twee mannen. De slachtoffers werden bedreigd met een vuurwapen. De daders gingen er met een kleine buit vandoor.

Zondag om 22.45 uur zaten drie vrienden te wachten op een bankje aan de Paul Windhausenweg op de hoek met de Generaal Maczekstraat en het Wilhelminapark. Op dat moment kwamen er twee 19-jarige mannen op hen af. Zij vroegen om geld. Toen het drietal aangaf dat niet te hebben pakte één van de 19-jarigen een vuurwapen en zette deze op het hoofd van één van de slachtoffers. Korte tijd later verdwenen zij met een klein geldbedrag en twee AirPods.

Signalement

De slachtoffers hebben een vrij duidelijk signalement van de daders kunnen geven aan de politie. Volgens hen zou het om twee vrij lange, blanke mannen van ongeveer 19 jaar gaan. Ze waren beiden ongeveer 1 meter 90 centimeter. De verdachten hadden een slank postuur. Eén van hen had lichtbruin krullend haar met opgeschoren zijkanten. Hij had blauwe ogen en was gekleed in een witte hoody, een zwarte jas en een donkere spijkerbroek. Dader twee was enkele centimeters kleiner en had een pet op met daaroverheen een capuchon. Hij had donkere bovenkleding aan en een zwarte broek met daaronder zwarte schoenen. 

Getuigen 

De politie is momenteel op zoek naar getuigen van dit incident. “Mogelijk waren er mensen tussen 22.45 uur en 23.15 uur aanwezig in de buurt en hebben zij wat gezien”, aldus de politie. “Of woont u daar in de omgeving en heeft u de daders op camera? Alle informatie is welkom.”