Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

Politie zoekt getuigen van brandstichting: ‘Het was een harde knal’

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie is een onderzoek gestart na de brandstichting die afgelopen nacht plaatsvond in een tuin aan de Giraffestraat. Rond 05.00 uur werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal, waarna verschillende spullen in de voortuin in brand bleken te staan.

De bewoonster van het huis schrok rond 5.00 uur wakker van een harde knal bij haar voordeur. Toen ze ging kijken, trof ze vuur aan in haar gang en in de voortuin. Vermoedelijk is er een brandend voorwerp tegen haar voordeur gegooid waardoor verschillende spullen vlam vatten. De vrouw heeft de eerste vlammen snel weten te doven en de brandweer heeft nog nageblust. Uiteindelijk was er schade aan de hal en de voordeur, maar niemand raakte gewond.

Onderzoek
De politie is een onderzoek opgestart naar de aanleiding van de brandstichting. “Daarbij doen we technisch onderzoek naar het voorwerp dat tegen de deur is gegooid, buurtonderzoek en kijken we of er in de buurt mogelijk bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn”, laat de politie weten. “We zijn ook op zoek naar getuigen: weet u iets of heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact met ons op.”