Afbeelding
Foto: politie.nl

Belg (51) gooit twee kilo hennep uit raam tijdens achtervolging op A16

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Tijdens een achtervolging op de A16 heeft een verdachte ruim twee kilo hennep uit het raam gegooid. De drugs konden uiteindelijk worden teruggevonden. De verdachte is aangehouden. 

Maandag omstreeks 22.15 uur trok een auto met een Belgisch kenteken de aandacht van surveillerende agenten op de A16 bij Breda. De auto reed erg langzaam en bleef links rijden. De agenten gaven de bestuurder een volgteken om hem bij de afslag Rijsbergen te controleren. Net voor de afslag besloot de bestuurder er vandoor te gaan.

Aanhouding

Daarop zetten de agenten de achtervolging in. Tijdens het rijden gooide de verdachte zakken uit de auto. Een andere eenheid werd opgeroepen om die zakken te zoeken. Na een korte tijd gaf de verdachte het op en stopte zijn auto op de vluchtstrook. De 51-jarige Belg is aangehouden. In de zakken bleek meer dan 2 kilo hennep te zitten. 

De verdachte is naar het bureau gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor het bezitten van de drugs en meerdere bekeuringen voor verkeersovertredingen.