Foto: Perry Roovers

Eigenaar oliebollenkraam Breepark ernstig gewond na explosie gasflessen

  Politie

BREDA - De eigenaar van een oliebollenkraam bij Breepark is donderdag ernstige gewond geraakt, nadat er een explosie ontstond. Ook zijn vrouw raakte gewond. Het derde slachtoffer betreft een omstander. 


Rond 09.40 uur ging het mis, toen bij het verwarmen van de olie een steekvlam ontstond. Dat leidde tot een explosie. De brandweer rukte direct uit. De Veiligheidsregio riep aanwezigen op om instructies van de politie op te volgen en op veilige afstand te blijven. 

Bij de explosie raakte de eigenaar van de oliebollenkraam ernstig gewond. Ook zijn vrouw liep verwondingen op, maar zij kon ter plaatse worden behandeld. Het derde slachtoffer betreft een omstander. Volgens de Veiligheidsregio is de situatie inmiddels veilig. 

De oliebollenkraam staat tegen een pand aan. De gasflessen staan buiten en veilig opgesteld. “Er is geen lekkage meer aanwezig bij Breepark”, aldus de Veiligheidsregio. 

Vaccinatielocatie 

Bij Breepark is ook een vaccinatielocatie gevestigd. Door de explosie was de ingang van de priklocatie tijdelijk niet meer toegankelijk. De GGD heeft daarom de oostingang geopend, zodat mensen daar naar binnen kunnen.


Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief