Foto: Pixabay

Man aangehouden na betalen met vals geld: heeft nog 875 dagen cel openstaan

  Politie

BREDA - Na een korte achtervolging op het Moerenpad hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een man aan op verdenking van het uitgeven van vals geld. De man wordt er van verdacht woensdagavond twee horecagelegenheden te hebben benadeeld, door bezorgmaaltijden te betalen met vals geld.


De politie ontving woensdagavond twee afzonderlijke meldingen, die erg op elkaar leken. Rond 22.25 uur vernamen agenten van de eigenaar van een Bredase horecagelegenheid dat een man had geprobeerd zijn bestelling te betalen met vals geld. Maar de bezorger die de maaltijd bij de ‘klant’ kwam afleveren, had door dat het om vals geld ging en sprak hem hier op aan. De ‘klant’ gaf daarop aan een ander betaalmiddel te gaan halen, maar kwam niet meer terug en beantwoordde ook zijn telefoon niet meer.

De bezorger van een andere horecagelegenheid kwam er pas na het afgeven en betalen van de bestelling achter dat er vals geld in het spel was. Hij waarschuwde bij terugkomst op de zaak de politie, waarna agenten een onderzoek instelden. Dat leidde naar een woning aan de Wederiktuin.

De politie trof daar een man aan die voldeed aan de opgegeven signalementen. Terwijl agenten met de man in gesprek waren, ging de man er plotseling vandoor. Hij sprong daarbij van een galerij naar beneden, reageerde agressief op de agenten die hem wilden aanhouden. Hierop zette de politie pepperspray in. Ook dat hield de man niet tegen. Uiteindelijk kon de man na wat verzet alsnog worden aangehouden op het Moerenpad.

De 28-jarige man (woon/verblijfplaats nog onbekend) is meegenomen naar een politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Op het bureau bleek overigens dat hij ook nog 875 dagen hechtenis ‘tegoed’ had en nog openstaande boetes had voor een totaalbedrag van 509 euro.

Het geld waarmee betaald was, is in beslag genomen. Het bankbiljet bleek na onderzoek inderdaad vals te zijn. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief