Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Zakkenrollers slaan toe op roltrap op station Breda

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Op aanwijzing van een 56-jarige Bredanaar zijn zondag 10 april rond 16.15 uur op het Kasteelplein twee Roemeense mannen (26 en 38) aangehouden die verdacht worden van de diefstal van een mobiele telefoon. De zakkenrollers sloegen vermoedelijk toe op de roltrap van het Station in Breda.

Het slachtoffer van de diefstal was een 56-jarige man uit Breda. Hij vertelde dat hij met zijn partner met de trein vanaf Schiphol naar Breda was gereisd. In Rotterdam stapten twee mannen in die hem direct al opvielen omdat ze onderling in een Oost Europese taal spraken en flink roken naar alcohol. 

Hij stapte uit in Breda en zag dat diezelfde mannen ook uitstapten en achter hem aan ook de roltrap op stapten. Plotseling viel de roltrap met een flinke schok stil. Het slachtoffer voelde dat er aan zijn tas werd getrokken. Hij zag dat de mannen daarna snel door de poortjes glipten. Kort daarna merkte hij dat zijn telefoon uit de schoudertas gehaald was.  

Park
De aangever en zijn partner liepen vervolgens door het Valkenberg in de richting van het politiebureau om aangifte te doen. Ze zagen daar diezelfde mannen lopen. Eén van hen keek om en kreeg mogelijk het idee dat zij achtervolgd werden, want hij gooide daarna een voorwerp in de bosjes. Het bleek de mobiele telefoon van aangever te zijn. Inmiddels was ook de politie gebeld waarna de verdachten door de agenten op het Kasteelplein zijn gearresteerd.

In de fouillering werd nog een telefoon aangetroffen. Of deze van diefstal afkomstig is wordt nog onderzocht. Vermoedelijk is de roltrap door een van de verdachten stil gezet.