Foto: Politie.nl

Man (20) aangehouden voor mishandelen en beledigen van agenten op station Breda

  Politie

BREDA - De politie heeft op maandag 11 april  rond 23:50 uur een man aangehouden op het centraal station van Breda. Tijdens de aanhouding ging hij hevig in verzet en beledigde en mishandelde hij meerdere handhavers en politieagenten.


Medewerkers Veiligheid en Service van de NS wilden maandag 11 april rond middernacht een reiziger controleren op zijn vervoersbewijs. Daarop stak de 20-jarige man uit Eindhoven direct zijn middelvinger op en begon de handhavers te beledigen. Ook werd hij agressief en gedroeg zich onfatsoenlijk tegen hen. Daarom werd de man aangehouden. Maar hij was duidelijk niet van plan om mee te werken. Hij ging hevig in verzet waarop medewerkers van de NS een noodoproep moesten doen bij de politie.

Aanhouding
Agenten die de melding kregen gingen snel ter plaatse om te ondersteunen bij de aanhouding. Bij het zien van de politie werd de verdachte echter niet kalmer. De politie heeft de man meerdere keren gewaarschuwd, maar hij werd steeds agressiever en mishandelde en beledigde daarbij meerdere ambtenaren in functie. De man werd uiteindelijk na flink verzet aangehouden en er werd aangifte tegen hem gedaan. Hij zit nog vast op het politiebureau.