Foto: Politie.nl

Agressie tegen politie op Koningsdag: twee agenten doen aangifte van mishandeling

  Politie

BREDA - Twee agenten zijn tijdens Koningsdag mishandeld, nadat zij twee mannen wilden aanhouden voor overlast. De mannen gingen tijdens hun aanhouding in verzet. De agenten hebben aangifte gedaan.


De politie ontving gisteren rond 19.00 uur een melding van een opstootje aan de Haven. Naar aanleiding van dit opstootje spraken agenten in de Adriaan van Bergenstraat een van de betrokken personen aan. De man, een 52-jarige Bredanaar, beledigde vervolgens meerdere keren een politieagent. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef de Bredanaar beledigingen uiten. Daarop hebben agenten hem aangehouden. Tijdens deze aanhouding ging de man in verzet. Hij probeerde een agent in het gezicht te slaan en greep een politieagent bij de keel. Meerder agenten moesten ter plaatsen komen om de man onder controle te krijgen. Hij is afgevoerd naar het politiebureau. 

Opnieuw raak 

Later op de avond was het opnieuw raak. Opnieuw ging een man in verzet tijdens zijn aanhouding. De politie ontving rond 20.30 uur een melding dat een Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente Breda een kopstoot had gekregen. De verdachte, een 21-jarige man uit Bavel, werd aangehouden en weigerde het politievoertuig in te stappen. Hij ging in verzet en gaf een politieagent een kopstoot. Uiteindelijk staakte de verdachte zijn verzet en kon hij naar het politiebureau worden gebracht.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief